Dünya nüfusunun giderek artmasıyla birlikte tarımsal üretim ve onun bir kolu olan sebze üretimi giderek önem kazanmaktadır. Sebze üreticiliği açıkta üretim, örtü altı yetiştiriciliği ve topraksız tarım uygulamaları yöntemlerinden oluşmaktadır. Ülkemizde sebze yetiştiriciliğinde en yüksek verim hava koşullarının etkisiyle Akdeniz Bölgesi’nden alınmaktadır. Bunun nedeni bölgenin iklim şartlarının sebze üretimine elverişli olmasıdır. Ülkemiz tarım ürünü çeşit ve türü bakımından oldukça zengindir. Atlantis, İstanbul koşullarında ve tarıma elverişli illerde yaptığı üretim uygulamalarıyla sebze üretmektedir.
Atlantis, sebze üretimi konusunda kaliteyi arttırmaya çalışmaktadır. Besin değeri, doğal tat ve aroması, fiziksel yapıları, doğal üretim teknikleri ve satış yöntemleriyle kaliteyi bir bütün olarak alıcılarına sunmaktadır.
Tarımın her aşamasında eğitim ve kullanılan üretim tekniği oldukça önemlidir. Atlantis, üretim gerçekleştirirken iyi tarım uygulamalarını kullanmaktadır.
Örtü Altı Yetiştiriciliği
Örtü altı yetiştiriciliği ile birlikte, kendi ekolojik koşulunda üretilemeyen birçok bitki yetiştirilebilmektedir. Örtü altı yetiştiriciliğinde sera ve alçak tünel sistemleri kullanılmaktadır. Ülkemizde iklim koşulları nedeniyle en fazla Akdeniz ve Ege bölgesinde gelişim göstermiştir. Serada üretimi yapılan sebzelerin başında domates gelmektedir. Bu sırayı hıyar, biber ve patlıcan takip etmektedir.
Neler Üretiyoruz?
Domates; Domates ülkemizde en çok üretimi yapılan sebzedir. Üretim tekniği yönüyle her mevsim üretimi yapılabilen bir sebzedir. İçinde A, B1, B2, C ve K vitaminleri yer almaktadır. Domates birçok farklı şekilde tüketilebilmektedir.
Hıyar; Sıcaklığı seven bir bitkidir. Kış aylarında örtü altı tarımı ile yaz aylarında ise açık koşullarda üretimi yapılabilir. Sofralık ve turşuluk olarak değişik çeşitlerde üretimi yapılmaktadır.
Biber; Oldukça yüksek C vitaminine sahiptir, soğuk şartlarda ve don olaylarında ölebilecek bir bitkidir. Biberin birçok çeşidi vardır ve farklı şekillerde tüketilebilir.
Patlıcan; Sıcak iklimde yetişen bir sebzedir. Killi ve sıcaklığı düşük topraklarda yetiştirme sorunları yaşanır. Yemeklerde kullanıldığı reçeli de yapılabilen bir bitkidir.
Karpuz; Karpuz yılda bir kez meyve veren bitkilerdendir. Dünyada üretimi çok geniş bir alana yayılmıştır. Sıcak ve ılıman iklimlerde yetişir.
Marul Çeşitleri; Marul örtü altı koşullarında ve açık üretim şekliyle yıl boyunca yetiştirilebilen bir sebzedir. Vitamin bakımından çok yüksek değildir fakat su oranı oldukça yüksektir. Sıcak bölgelerde yetiştirilmeye uygundur. Tohum ve fide ile üretimi yapılabilmektedir.